19. kesäkuuta 2015

HERKKUPAVLOVA

Huomaan, että mun ollessa kotona - ja etenkin ollessa pikkuveljen kanssa) me käydään kaupassa, haetaan samalla ruokatarvikkeita, koska kotona ei ole tarpeeksi kaikkea ja siinä samassa sitten keksin, että mähän voisin leipoa. Tällä kertaa siis vuorossa ihana pavlova, johon mä pistin vahingossa liikaa sokeria. Mutta se ei kyllä hirveesti makuun vaikuttanut. Tää oli eka kerta kun ihan itse tän väsäsin, aiemmin oonkin ollut enemmän maisteluroolissa... :-D Alla teille ohjetta, jotta voitte itsekin testata mitä herkkua tää onkaan!

Pavlova

4 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1tl omenaviinietikkaa

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele valkuainen keltuaisesta ja lisää joukkoon puolet sokerista samalla vatkaten. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja loput sokerista keskenään ja lisää valkuais-sokeri -vaahtoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

2dl kermaa
sokeria
mansikoita
daimia

Vatkaa kerma ja mausta sokerilla. Levitä se marenki -levyn päälle sen jäähdyttyä. Leikkaa mansikat ja daimit haluamasi kokoisiksi ja koristele marenki -levy niillä.

2 kommenttia: