18. marraskuuta 2015

Red Velvet -kuppikakut viiksien kera

Valmistin edellisen postauksen KitKat -kakun seuraksi myös näitä kuppikakkuja. Idean näihin sain edellisen SLY -kierroksen viimeisessä paketissa olleiden muffinivuokien myötä, jotka sopivat tähän vallan mainiosti. Päälle pistin vielä strösseleitä ja törkkäsin viiksitikut pystyyn. Itse tykkään näistä paljon, mutta mitäs mieltä itse olette? :) Ohje on peräisin Valion sivuilta, käytin itse ruokokidesokerin sijaan tavallista sokeria ja elintarvikevärin sijaan lilaa pastaväriä, jonka sävy kuitenkin hävisi taikinassa. Lisäksi valkoviinietikan sijaan oli perusetikkaa, koska meiltä ei tuota löytynyt. Tai en ainakaan nähnyt :D

Valmistusaineet
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
75g voita
1 1/2dl ruokokidesokeria 
2tl vaniljasokeria
2 munaa
1prk Valio smetanaa
1rkl elintarvikeväriä
1/2tl valkoviinietikkaa
1/2tl soodaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Yhdistä jauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää munat vatkaten.
Yhdistä smetana ja elintarvikeväri.
Lisää voivaahtoon vuorotellen jauho- ja smetanaseosta. Sekoita välillä.
Yhdistä viinietikka ja sooda, sekoita nopeasti ja lisää taikinaan. 
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 22-25 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Kuorrute
1rs Valio sitruuna tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2dl vispikermaa

Siivilöi huoneenlämpöiseen tuorejuustoon tomu -ja vaniljasokeri.
Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää pienissä erissä vispikerma. Vatkaa koko ajan, kunnes seos on tasaista,
kuohkeaa ja vaahtomaista. Pursota kuorrutus muffineiden pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti