20. marraskuuta 2015

SLY33: Vuohenjuusto-pipariwoopiet

Muutaman päivän tauon jälkeen olisi taas vuorossa mitä muutakaan kuin leivontaohjetta, sillä vietetään parhaillaan Viivin kanssa iltaa, leivottiin ja nyt askarrellaan muutamia joululahjoja. Tehtiin tällä kertaa Vuohenjuusto-pipariwoopieita, jotka löytyy taas kerran samaisesta Maku -lehden numerosta 8/2014. Ostin ainekset jo alkuviikosta kaappiin, mutta nyt vasta tuli tilaisuus tehdä näitä. Hankalin kohta oli tuo vuohenjuuston notkistaminen, mutta siitäkin selvittiin. Suoraan sanottuna nämä olivat parempia ilman juustoa, sillä muutamat testattiin pelkällä aprikoosihillolla. Mutta sen voin sanoa, että näitä tehdään joskus toistekin! Nämä on onneksi niin muuntautuvia, että täytteen voi vaihtaa vaikka miksi tahansa! :)

1dl rypsiöljyä
1,5dl ruokosokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
1,5l leivinjauhetta
1tl piparkakkumaustetta
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
3,4dl maitoa

Täyte
1rs pehmeää vuohenmaitojuustoa
aprikoosihilloa

Koristeluun
tomusokeria 

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna edelleen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito.
Pursota taikinasta pyöreitä nappeja leivinpaperille.
Paista 175 asteessa noin 8 minuutin ajan. Jäähdytä.
Valmista täyte. Notkista vuohenjuusto ja pursuta se ympyräksi leivospohjalle.
Annostele ympyrän keskelle lusikallinen aprikoosihilloa ja nosta toinen pipari kanneksi.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti