4. joulukuuta 2015

SLY33: Itsenäisyyspäivän kakku

Tänään oli aikasta extempore-reissu kohti Turkua, sillä työpaikkaohjaajan käytyä työssäoppimispaikalla sovimme yksissä tuumin, että lähden kouluun hakemaan stipendiä ja sieltä palauduttuani koristelin tämän kakun, jonka täytteenä on mustikkatahna. 
Tekemisessä oli muutama ongelma, mutta ne karistettua onnistuin- ja olen ihan itsekin tyytyväinen!

Mustikkacurd - mustikkatahna
2dl mustikkasosetta
1,5dl hillosokeria
3 keltuaista 
75g voita

Survo mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella.
Laita kattilaan mustikkasose, sokeri ja keltuaiset. 
Kuumenna, kunnes pulpahtaa. Alenna lieden lämpöä ja jatka keittämistä,
kunnes hilloke sakenee. Jäähdytä vesihauteessa. 
Kaada hilloke kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa vaahtomaiseksi.

Äiti oli tehnyt pakkaseen pohjan valmiiksi ja se olikin aika ohut, mutta sain siitä kakun näköisen näin sokerimassalla koristelemalla. Kakun ja massan välissä on tällä kertaa vain kerma, sillä creme ei pysynyt millään paikallaan vaan otti kaiken kakustaa mukaansa. Myöhemmin sain sitten vinkin, että olisi kannattanut laittaa mikroon... Reunatkaan ei ole ihan kauneimmasta päästä mutta enää en sille voi mitään, ulkoasuun kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen! :)

4 kommenttia:

  1. Nätti kakku! Mustikkatahna on varmasti hyvää ja sopii hyvin itsenäisyyspäivän kakkuun :)

    VastaaPoista
  2. Upea kakku kaikin puolin, Sakari Topelius esitti ”Valkoinen ja sininen ovat Suomen lipun värit: valkoinen kuvastamassa talviemme lunta ja sininen sinisiä järviämme.” Laulussa on laulettu sininen taivas ja valkoiset pilvet. Kaikki ne kuvastuvat tuosta lipustamme! Hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea stipendistä! t. SLY33 parisi

    VastaaPoista
  3. Oli todella hyvää, eli sitä tulee varmasti tehtyä myös toiste! :)

    VastaaPoista